Общинска библиотека Горна Оряховица

Детски отдел

    Детският отдел на общинската библиотека в Горна Оряховица обслужва читатели до 14-годишна възраст. Разполага с много богат и интересен фонд съдържащ детско-юношеска художествена и научнопопулярна литература. Също така тук има и речници, енциклопедии, справочници. Интересни са детските списания Мики-Маус, Еволюция, Kids и други. Предоставят се книги за дома. Справочната литература (речници, енциклопедии, справочници) и периодичните издания се ползват в читалнята на отдела. Също така там се ползват и интересни игри: пъзели, доминo, които развиват мисленето и въображението на децата.

    В Детския отдел се получава и вестник "Кандидат-гимназист",който се използва за подготовката на учениците и за получаване на допълнителни знания. Актуална е и тематичната картотека, съдържаща теми и есета от учебния материал по литература. В Детския отдел се намират и книгите от списъците, които учениците трябва да прочетат през лятната ваканция.
    Редовно се работи с ученици и учители от различни училища от Община Горна Оряховица. Провеждат се културно-масови мероприятия, състезания, викторини, отбелязване на интересни събития и празници, напр. Празник на буквите и много други.

РАБОТНО ВРЕМЕ С ЧИТАТЕЛИ
Понеделник - петък :

830 - 1200 1300 - 1730 ч.

ДОБРЕ ДОШЛИ, МИЛИ ДЕЦА!